Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 9767646

Γενική Οδοντιατρική

content image

Γενική οδοντιατρική είναι ο τομέας που ασχολείται με την θεραπεία των τερηδονισμένων δοντιών, που είναι τα σφραγίσματα και οι ενδοδοντικές (απονευρώσεις). Μια σοβαρή αιτία καταστροφής των δοντιών είναι η τερηδόνα (σάπισμα). ξεκινάει στα σημεία όπου συσωρεύεται η μικροβιακή πλάκα και δεν μπορούν να καθαριστούν με βούρτσα ή μεσοδόντια βουρτσάκια.

Τα μικρόβια της πλάκας παράγουν οξύ που διαβρώνει την αδαμαντίνη και δημιουργεί την αρχική κοιλότητα. Σε αυτό το στάδιο δεν έχουμε συμπτώματα και είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό. Η βλάβη αυτή εξελίσσεται αργά και προχωράει βαθύτερα στην οδοντίνη. Αν δεν θεραπευτεί και σε αυτό το σημείο τελικά προσβάλει και τον πολφό του δοντιού που περιλαμβάνει αγγέια και νεύρα.

Η κατάσταση  αυτή είναι  τόσο αφόρητη από πλευράς πόνου και οδυνηρή για τον ασθενή που τον οδηγεί να ζητήσει βοήθεια από τον οδοντίατρο. Αν και σε αυτό το στάδιο δεν αντιμετωπιστεί η νόσος έχουμε επέκταση της  νόσου στο εσωτερικό της ρίζας του δοντιού ,στο ακρορίζιο και τη δημιουργία αποστήματος.

Ειδικές Περιπτώσεις:

Οι λευκές κηλίδες είναι λευκοί σχηματισμοί στην επιφάνεια του δοντιού λόγω αλλαγής της δομής της αδαμαντίνης. Η θεραπεία του αποφασίζεται κατά περίπτωση και γίνεται με την τοποθέτηση λευκού σφραγίσματος.

"Γενική Οδοντιατρική"

Σφραγίσματα

content image

Η αφαίρεση της τερηδόνας στα αρχικά στάδια της νόσου έχει την καλύτερη πρόγνωση για την λειτουργιά του δοντιού. Επίσης αποτελεί και μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία μειώνοντας τη διάρκεια στην άσχημη εμπειρία του τροχού και συνήθως δεν χρειάζεται αναισθησία . όσο βαθύτερη είναι η βλάβη τόσο απαραίτητη κρίνεται η χρήση αναισθησίας.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας πρόσφερε μια νέα συσκευή laser ένα υπερόπλο στην αφαίρεση της τερηδόνας απαλλάσσοντας τον ασθενή από το βασανιστήριο του τροχού και την ανάγκη της αναισθησίας. Έτσι ο ασθενής μπορεί χωρίς πόνο με ταχύτητα και με χρήση άριστων υλικών υψηλής αισθητικής να σφραγίσει πολλά δόντια σε ένα μόνο ραντεβού.

"Σφραγίσματα"

Ενδοδοντική θεραπεία

content image

Όταν η τερηδόνα φτάσει στον πολφό του δοντιού προκαλείται μη αναστρέψιμη βλάβη. 

Η καταστροφή των αγγείων και των νευρών είναι δεδομένη και γι΄ αυτό το λόγο κρίνεται απαραίτητη η αφαιρέσει τους (απονεύρωση).  Στην συνέχεια ο σωλήνας που τα περιείχε  καθαρίζεται. αποστειρώνετε και σφραγίζεται με ειδικό υλικό ώστε να αποτραπεί κάθε πιθανότητα να δημιουργηθεί εκεί φωλιά μικροβίων. Είναι μια τεχνική που χρειάζεται μεγάλη εμπειρία και εφαρμογή υψηλής τεχνολογίας για να είναι επιτυχής. Η επιτυχία μπορεί να φτάσει σε ψηλά ποσοστά και το δόντι να συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς πρόβλημα. Σε περίπτωση αποτυχίας της θεραπείας δημιουργείται ακρορριζικό απόστημα με λίγες πιθανότητες επαναθεραπείας. Σε αρκετές περιπτώσεις οδηγούμαστε σε απώλεια του δοντιού.

"Ενδοδοντική θεραπεία"


Υπηρεσίες

ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ 
ΟΔΟΝΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Α.Ε.

τηλ.: 210-9767645-46
fax: 210-9767645
email: info@perioclinic.gr

Η νέα μας διεύθυνση είναι:
Λ.Βουλιαγμένης 346
Α
Άγιος Δημήτριος τ.κ 17342
, Αθήνα
Είμαστε 50 μόλις μέτρα από το σταθμό του μετρό "ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ" (Έξοδος προς Γλυφάδα)