Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 9767646

Προληπτική Οδοντιατρική

content image

Στην κλινική μας η πρόληψη αποτελεί την πρώτη επιλογή σταθμό για την αντιμετώπιση των ασθενών μας. προτεραιότητα είναι ο ασθενής να αποφεύγει τις αρρώστιες του στόματος ή να τις ανακαλύπτει στα πρώιμα στάδια ώστε να θεραπευτούν εύκολα και γρήγορα.

Θεωρούμε βασικό να εκπαιδεύσουμε τους ασθενείς μας να μάθουν πως θα διατηρήσουν τα δόντια τους και τους υποστηρικτικούς ιστούς των δοντιών στο στόμα τους.

Η πρόληψη η υγεία και το αποτέλεσμα οποιασδήποτε θεραπείας στηρίζονται  στην αποτελεσματική στοματική υγιεινή και στην σωστή διατροφή .Το έργο αυτό είναι ιδιαίτερα σοβαρό και αποτελεί μια αδιάκοπη προσπάθεια από όλο το υγειονομικό προσωπικό.

"Προληπτική Οδοντιατρική"

«Κάλλιον το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν» ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ.


Στοματική Υγιεινή

content image

Η στοματική υγιεινή και συγκεκριμένα ο τέλειος καθαρισμός  των δοντιών αποτελεί το αρχικό ραντεβού πριν από κάθε θεραπεία και αφιερώνεται  όσος χρόνος χρειάζεται ώστε να διδαχθεί ο ασθενής τα μυστικά του πλυσίματος  των δοντιών και τη χρήση όλων των μέσων στοματικής υγιεινής.

Επίσης ελέγχεται η πρόοδος του ασθενή .Σε κάθε ραντεβού ενημερώνεται για το επίπεδο της στοματική  υγιεινής που επιτυχαίνει. Σε περίπτωση που έχουμε σημεία που δεν καθαρίζονται καλά χρησιμοποιούμε αποκαλυπτικά διαλύματα  για να τα κάνουμε εμφανή. Έπειτα τον συμβουλεύομαι για να βελτιώσει το χειρισμό της οδοντόβουρτσας και των άλλων βοηθητικών μέσων.

Σε περίπτωση που έχουμε φτωχά αποτελέσματα ορίζεται νέο ραντεβού για να διδαχτεί εκ νέου  διεξοδικά τη στοματική υγιεινή.

Αναλόγως της προδιάθεσης και της ευαισθησίας απέναντι στις ασθένειες του στόματος έχει καθοριστεί ένα εξατομικευμένο σύστημα περιοδικών ελέγχων κατά το οποίο ελέγχεται :

  • Η στοματική υγιεινή
  • Εάν έχει ξεκινήσει κάποια φλεγμονή των ούλων ή κάποια τερηδόνα
  • Εξουδετερώνονται αυτά τα προβλήματα
  • Ορίζεται ο επόμενος έλεγχος

Ακόμα και περιπτώσεις που έχουμε βαρύτατη  νόσο στο στόμα θεραπεύονται  και εφόσον τα στόματα αυτά εξυγιανθούν μεταπίπτουν στην κατάσταση της πρόληψης ώστε να διατηρούνται πάντα υγιή.

"Στοματική Υγιεινή"


Υπηρεσίες

ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ 
ΟΔΟΝΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Α.Ε.

τηλ.: 210-9767645-46
fax: 210-9767645
email: info@perioclinic.gr

Η νέα μας διεύθυνση είναι:
Λ.Βουλιαγμένης 346
Α
Άγιος Δημήτριος τ.κ 17342
, Αθήνα
Είμαστε 50 μόλις μέτρα από το σταθμό του μετρό "ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ" (Έξοδος προς Γλυφάδα)