Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 9767646

Τα οδοντικά εμφυτεύματα ίσως είναι η απάντηση που ζητάτε για μια ελκυστική, άνετη και μόνιμη αποκατάσταση των δοντιών που σας λείπουν.

Perioclinic

Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε δεδομένο το έργο που εκτελούν, για πολλά χρόνια, τα φυσικά μας δόντια. Σπάνια σταματούμε για να εκτιμήσουμε πόσο εύκολα δαγκώνουμε ένα σκληρό κομμάτι τροφής ή απολαμβάνουμε ένα σαρκώδες καλαμπόκι. Μπορούμε να μιλάμε, να χαμογελάμε και να γελάμε με αυτοπεποίθηση και τα δόντια μας να μπορούν να λειτουργούν χωρίς πόνο για πολλές δεκαετίες.

Όλα αλλάζουν όταν χάνουμε κάποια δόντια ή όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια μειωμένη ικανότητα των δοντιών μας να εκτελούν τις φυσιολογικές τους λειτουργίες. Τότε συνειδητοποιούμε, την τεράστια αξία που έχουν τα υγιή δόντια στη ζωή μας και πόσο επηρεάζουν το μάσημα, την αυτοπεποίθηση και την εμφάνισή μας.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα έχουν βοηθήσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων να ανακτήσουν τη λειτουργικότητα των δοντιών τους καθώς και την αυτοπεποίθησή τους, πράγματα που κάποτε θεωρούσαν δεδομένα. Αν σας λείπει ένα μόνο δόντι ή αν χρειάζεστε μια πλήρη σειρά δοντιών, οφείλετε στον εαυτό σας μια συζήτηση με τον οδοντίατρό σας για τα πολλά πλεονεκτήματα που μπορούν να προσφέρουν τα οδοντικά εμφυτεύματα.

Τι είναι η θεραπεία με τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων;

content image

Σκεφθείτε τα οδοντικά εμφυτεύματα σαν μεταλλικά στηρίγματα, που είναι συνήθως κατασκευασμένα από τιτάνιο και τοποθετούνται χειρουργικά μέσα στο οστού των γνάθων για να στηρίζουν μόνιμες προσθετικές αποκαταστάσεις ή οδοντοστοιχίες. Με μια διαδικασία που ονομάζεται «Οστεοενσωμάτωση», το οστούν των γνάθων ουσιαστικά ενσωματώνεται πάνω στο εμφύτευμα, με την πάροδο του χρόνου, περέχοντας πολύ μεγάλη σταθερότητα.

Η θεραπεία με εμφυτεύματα εκτελείται συνήθως από το γενικό οδοντίατρο, το γναθοχειρουργό, τον προσθετολόγο, τον περιοδοντολόγο ή είναι έργο ομάδας αυτών των ειδικοτήτων. Για να σας προτείνουμε το καλύτερο θεραπευτικό πλάνο για σας, χρειάζεται να συμπληρώσουμε ένα ιατρικό και οδοντιατρικό ιστορικό και να προβούμε σε μια λεπτομερή εξέταση της στοματικής σας κοιλότητας, μαζί με ακτινογραφικό έλεγχο.

Η διαδικασία της τοποθέτησης των εμφυτευμάτων και οι επισκέψεις που ακολουθούν λαμβάνουν χώρα στο οδοντιατρείο , με τη χρήση τοπικού αναισθητικού. Ανάλογα με την ιδιαίτερη προσωπική σας περίπτωση και άλλοι τύποι αναισθητικού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διασφαλίσουν την άνεσή σας.

Κατά τη χειρουργική φάση, κάθε εμφύτευμα τοποθετείται μέσα στο οστούν της γνάθου και χρησιμεύει σαν στήριγμα για το υπερουλικό τμήμα που θα στηρίξει τελικά το δόντι αποκατάστασης. Συνήθως αφήνουμε ένα διάστημα τριών με έξι μηνών ή περισσότερο, που επιτρέπει στον οστίτη ιστό να αυξηθεί γύρω από τα εμφυτεύματα για να τα στηρίξει με ασφάλεια στη θέση τους.

Αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση θα σας δώσουμε συγκεκριμένες μετεγχειρητικές οδηγίες για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή επούλωση. Επιπλέον, πιθανόν να χρειαστεί να σας χορηγήσουμε παυσίπονα και σε κάποιες περιπτώσεις αντιβιοτικά για να υποβοηθήσουν την επουλωτική διαδικασία και να ανακουφίσουν οποιαδήποτε ενόχληση. Σ’ αυτό το διάστημα, θα τοποθετήσουμε προσωρινές οδοντοστοιχίες ή προσωρινές αποκαταστάσεις με την εμφάνιση φυσικών δοντιών, που θα επιτρέψουν στο στόμα σας να λειτουργεί, όσο είναι δυνατό φυσιολογικά. Θα χρειαστεί επίσης να περιορίσετε τη δίαιτά σας σε μαλακές τροφές και να ακολουθείτε συγκεκριμένες οδηγίες στοματικής υγιεινής.

Είναι σημαντικό να κάνετε επαναληπτικές επισκέψεις παρακολούθησης στο οδοντιατρείο, σ’ αυτό το χρονικό διάστημα.

Όταν το οστούν της γνάθου έχει αποκατασταθεί σταθερά γύρω από το εμφύτευμα, ένα υπερουλικό τμήμα τοποθετείται πάνω από κάθε εμφύτευμα. Το υπερουλικό τμήμα προέχει πάνω από τα ούλα και χρησιμεύει σαν στήριγμα για το δόντι αποκατάστασης. Αυτή η διαδικασία που διαρκεί πολύ λίγο, απαιτεί μόνο τοπική αναισθησία. Αφού επουλωθούν τα ούλα, τα δόντια αποκατάστασης ή οι οδοντοστοιχίες συγκολλώνται ασφαλώς πάνω στα υπερουλικά τμήματα.

Όταν τα παρακείμενα δόντια ενός δοντιού που λείπει είναι υγιή, στη θέση αυτή μπορεί να τοποθετηθεί ένα μονήρες εμφύτευμα.

 

"Τι είναι η θεραπεία με τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων;"

Ποια Είναι τα Πλεονεκτήματα των Οδοντικών Εμφυτευμάτων;

content image

Τα οδοντικά εμφυτεύματα, στην κατασκευή τους, ακολουθούν το υπόδειγμα της δομήε των φυσικών δοντιών, επομένως παρέχουν ένα σύστημα στήριξης μεγάλης σταθερότητας για τα πρόσθετα δόντια ή τις οδοντοστοιχίες. Άλλα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν:

  • Βελτιωμένη μασητική ικανότητα. Τα υγιή δόντια έχουν την ικανότητα να δέχονται μασητικές δυνάμεις, πάνω από 500 λίβρες ανά τετραγωνική ίντσα. Αν έχετε φορέσει οδοντοστοιχίες για μεγάλο διάστημα, η δύναμη αυτή μπορεί να μειωθεί σημαντικά στο 1/10 αυτής που ανέχονται τα φυσικά δόντια. Τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να επαναφέρουν την ικανότητα αντίστασης στις μασητικές δυνάμεις σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με τα υγιή φυσικά δόντια.
  • Άνεση και εφαρμογή. Τα δόντια της προσθετικής αποκατάστασης με εμφυτεύματα, στηρίζονται σταθερά πάνω στα εμφυτεύματα, που έχουν τοποθετηθεί στα οστά των γνάθων, γι’ αυτό δεν μετατοπίζονται και δεν ολισθαίνουν, όπως οι μη σταθερές οδοντοστοιχίες. Όταν οι οδοντοστοιχίες δεν είναι αρκετά σταθερές, συχνά δημιουργούν πληγές στο στόμα και κάνουν έναν ενοχλητικό θόρυβο. Με τα οδοντικά εμφυτεύματα αυτά τα προβλήματα εξαλείφονται.
  • Μακροβιότητα και αξιοπιστία. Με σωστή στοματική υγιεινή και φροντίδα, συστήματα οδοντικών εμφυτευμάτων που έχουν ελεγχθεί επιστημονικά και έχουν πιστοποιηθεί, έχει αποδειχθεί ότι διατηρούνται στη θέση τους 20 και περισσότερα χρόνια και έχει αναφερθεί μικρός μόνο αριθμός επιπλοκών.
  • Αυξημένη αυτοπεποίθηση. Τα οδοντικά εμφυτεύματα λειτουργούν σε σημαντικό βαθμό, όπως τα φυσικά δόντια, γι’ αυτό οι περισσότεροι άνθρωποι που φέρουν στο στόμα τους εμφυτεύματα αισθάνονται ανανεωμένη αίσθηση αυτοπεποίθησης, καθώς αντιλαμβάνονται ότι μπορούν και πάλι να μασούν, να μιλούν, να γελούν και να χαμογελούν με αυτοπεποίθηση.

Όταν λείπουν περισσότερα από ένα δόντια, μπορεί να κατασκευαστεί μια γέφυρα με στηρίγματα δύο ή περισσότερα εμφυτεύματα.

"Ποια Είναι τα Πλεονεκτήματα των Οδοντικών Εμφυτευμάτων;"

Ποιοι Είναι οι Κίνδυνοι από την Τοποθέτηση εμφυτευμάτων;

Η χειρουργική των εμφυτευμάτων έχει αποδειχθεί επιτυχημένη για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων, για πολλά χρόνια. Παρενέργειες, όπως αιμορραγία, φλεγμονή, τραυματισμός νεύρων ή τραυματισμός της κοιλότητας του ιγμορείου, καθώς και ανεπαρκής επούλωση του οστού γύρω από τα εμφυτεύματα, που οδηγεί στην αποτυχία των εμφυτευμάτων, είναι σπάνιες. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της επούλωσης όμως, μπορούν να παρουσιαστούν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό κάποιες ενοχλήσεις καθώς και οίδημα και φλεγμονή των ούλων – φυσιολογικές αντιδράσεις του οργανισμού μετά τη χειρουργική επέμβαση στο στόμα. Αν έχετε ερωτήσεις για τη δική σας προσωπική περίπτωση ή θέλετε να συζητήσετε μαζί μας σε σχέση με τη φυσιολογική διαδικασία της επούλωσης, με μεγάλη χαρά θα δώσουμε διευκρινίσεις στις επιφυλάξεις σας.

Πώς Γνωρίζω ότι Είμαι Καλός Υποψήφιος για την Τοποθέτηση Εμφυτευμάτων;

content image

Αν έχετε χάσει ένα ή περισσότερα δόντια ή αν είστε δυσαρεστημένοι με τις οδοντοστοιχίες ή με άλλες επιλογές που έχουν παρουσιαστεί σε σας, ίσως να βρείτε ότι τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι η κατάλληλη λύση για σας. Τυπικά η ηλικία δεν αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα: οδοντικά εμφυτεύματα έχουν τοποθετηθεί με επιτυχία σε νέους ανθρώπους και σε ηλικιωμένους.
Στην πρώτη σας συμβουλευτική επίσκεψη, θα σας βοηθήσουμε να πάρετε την απόφασή σας. Σε γενικές γραμμές τα χαρακτηριστικά που μας ενδιαφέρουν είναι τα εξής:

- Καλή γενική υγεία
- Υγιή ούλα
- Επαρκής οστική μάζα του οστού των γνάθων που θα στηρίξει τα οδοντικά εμφυτεύματα
- Μια θετική νοοτροπία που θα εξασφαλίσει την τήρηση των συνηθειών της στοματικής υγιεινής, που είναι ζωτικής σημασίας για την διατήρηση των εμφυτευμάτων.

Μια μόνιμη σταθερή οδοντοστοιχία, που τοποθετείται πάνω από εμφυτεύματα είναι συχνά μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στη θέση της συνηθισμένης οδοντοστοιχίας."Πώς Γνωρίζω ότι Είμαι Καλός Υποψήφιος για την Τοποθέτηση Εμφυτευμάτων;"

Τι Είδους Φροντίδα Απαιτείται για τα Οδοντικά Εμφυτεύματα;

Η φροντίδα που δίνετε στα οδοντικά εμφυτεύματα έχει μεγάλη σημασία για την ικανοποίηση που θα αισθάνεστε καθώς και για τη διατήρηση της μακροβιότητας του ίδιου του εμφυτεύματος. Με κατάλληλες συνήθειες στοματικής υγιεινής – βούρτσισμα, χρήση οδοντικού νήματος και τακτικούς ελέγχους στο οδοντιατρείο – το εμφύτευμά σας θα σας υπηρετήσει καλά.

Μια Τελευταία Λέξη

Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να σας προσφέρουμε αυτή την υψηλών προδιαγραφών εναλλακτική λύση για την οδοντική σας αποκατάσταση. Αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της δέσμευσής μας να σας βοηθήσουμε να διατηρήσετε ένα υγιές και πολύ όμορφο χαμόγελο για όλη σας τη ζωή.
Τα οδοντικά εμφυτεύματα απαιτούν να δεσμεύσετε μέρος του χρόνου σας και να ακολουθείτε με αφοσίωση τις οδηγίες στοματικής υγιεινής για την καλύτερη διατήρησή τους. Επιπλέον, τα εμφυτεύματα απαιτούν μια μεγαλύτερη χρηματική επένδυση από τις μερικές ή τις ολικές οδοντοστοιχίες. Όμως, πολλοί άνθρωποι ανακαλύπτουν ότι το τελικό αποτέλεσμα – ένα υγιές χαμόγελο, άνεση, αυξημένη μασητική ικανότητα και η αυτοπεποίθηση που τα ακολουθεί – κάνουν την επένδυση για τα εμφυτεύματα να αξίζει!

Έντυπα

ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ 
ΟΔΟΝΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Α.Ε.

τηλ.: 210-9767645-46
fax: 210-9767645
email: info@perioclinic.gr

Η νέα μας διεύθυνση είναι:
Λ.Βουλιαγμένης 346
Α
Άγιος Δημήτριος τ.κ 17342
, Αθήνα
Είμαστε 50 μόλις μέτρα από το σταθμό του μετρό "ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ" (Έξοδος προς Γλυφάδα)